ГО «НАС» вийшла на протест під будівлю Кабінету Міністрів проти кулуарного призначення директора «Електроважмашу»

13 січня 2017

Активісти ГО «Національна антикорупційна спілка» з Харківського та Київського осередків провели під будівлею уряду акцію протесту, де вимагали від МЕРТ призначити директора харківського державного підприємства «Електроважмаш» за підсумками відкритого чесного конкурсу.

Ще у 2015 році чинний на той час Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус зі скандалом звільнив директора заводу Володимира Глушакова.  Кілька спроб провести у 2016 році конкурс на заміщення вакантного крісла результатів чомусь не дали. Активісти ГО «НАС» допускають, що у вищих ешелонах влади готується кулуарна приватизація стратегічного підприємства, за якою можуть стояти інтереси конкурентів, зокрема з Росії.

Активісти ГО «Національна антикорупційна спілка» передали офіційний запит з цього питання Першому-віце-прем’єр-міністру – Міністру економічного розвитку України Степану Кубіву.

«Електроважмаш» - єдине підприємство в Україні з розробки та випуску генераторів для АЕС, ТЕС та ГЕС, електродвигунів для прокатних станів, шахтних підйомників, насосів зрошувальних каналів, електрообладнання для транспорту.

 

Публікації у ЗМІ

Всі публікації
feedback