ГО «НАС» пікетувала райсуд Харкова, де слухають справу колишнього заступника директора «Електроважмашу»

07 лютого 2017

Акивісти Харківського осередку ГО «Національна антикорупційна спілка» пікетували Орджонікідзевский районний суд, де слухалася справа колишнього заступника директора заводу «Електроважмаш» Романа Довгого.

Активісти вимагали «не декларативної, а реальної боротьби з корупцією».

Справу Романа Довгого, який працював під керівництвом звільненого у 2015 році наказом МЕРТ Володимира Глушакова, розслідували детективи Національного антикорупційного бюро України. Довгого затримали у листопаді 2016 року. Його підозрюють у заподіянні збитків на суму понад 37 млн. грн. (за ч. 2 ст.28, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України – «зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки»).

Солом’янський суд Києва випустив Довгого під заставу у 2 млн. грн., незважаючи на заперечення детективів НАБУ. Вони наполягали, що розмір застави «не відповідає обсягу заподіяної шкоди».

«Електроважмаш» - єдине підприємство в Україні з розробки та випуску генераторів для АЕС, ТЕС та ГЕС, електродвигунів для прокатних станів, шахтних підйомників, насосів зрошувальних каналів, електрообладнання для транспорту.

Публікації у ЗМІ

Всі публікації
feedback