ГО «НАС» передала правоохоронцям результати розслідування щодо пошкодження об’єкту історичної спадщини Києва

23 березня 2017

Активісти Київського осередку ГО «Національна антикорупційна спілка» передали до поліції результати власного розслідування, щодо обставин пошкодження об’єкту культурно-історичної спадщини – будинку по вулиці Станіславського 3 у місті Києві.

Зокрема було встановлено, що ремонтні роботи у підвальному приміщенні будинку проводила приватна фірма «Ремікс-2». Проектування об’єкту було виконано без отримання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки. Проектною організацією ПП «Меза плюс» було занижено категорію складності об’єкту з IV на III, у зв’язку з чим не виконувалась експертиза проектної документації та не було отримано дозволів на будівельні роботи.

Ці та інші зібрані матеріали були долучені до чергового офіційного звернення до правоохоронних органів. «Національна антикорупційна спілка» наполягає на порушенні кримінальної справи за ст. 298 Кримінального кодексу України.

Будинок номер 3 по вулиці Станіславського (так званий «прибутковий будинок») був зведений у 1909 році на місці колишньої садиби Фрідріха Мерінга (1822-1887) – відомого лікаря, професора Київського університету.

Садиба Мерінга – історична територія,яка займала більшу частину нижніх Липок по лівій стороні Хрещатика між вулицями Інститутська та Лютеранська у другій половині XIX ст. З 1890-х років велася забудова садиби з формуванням нових вулиць – Миколаївської (теперь – Архітектора Городецького), Мерінговської (Заньковецької), Нової (Станіславського), Ольгинської, а також Миколаївської площі (Івана Франка). Автором проекту нового розпланування садиби виступив відомий київський архітектор та інженер Георгій Шлейфер.

Публікації у ЗМІ

Всі публікації
feedback