Національна поліція за заявою ГО «НАС» відкрила кримінальне провадження за фактом пошкодження об’єкту історичної спадщини Києва

04 квітня 2017

За фактом пошкодження будинку по вулиці Станіславського 3 у місті Києві відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України (знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини), повідомляє Київський осередок «Національної антикорупційної спілки». Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років. Активісти ГО «Національна антикорупційна спілка» надалі здійснюватимуть громадський контроль за ходом слідства та всіляко сприятимуть слідству у встановленні усіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Також активісти наполягатимуть на приведенні об’єкту у первісний стан для унеможливлення аварійного стану будинку, або інших негативних обставин, які можуть привести будинок у стан руйнації.

Будинок номер 3 по вулиці Станіславського (так званий «прибутковий будинок») був зведений у 1909 році на місці колишньої садиби Фрідріха Мерінга (1822-1887) – відомого лікаря, професора Київського університету.

Садиба Мерінга – історична територія,яка займала більшу частину нижніх Липок по лівій стороні Хрещатика між вулицями Інститутська та Лютеранська у другій половині XIX ст. З 1890-х років велася забудова садиби з формуванням нових вулиць – Миколаївської (теперь – Архітектора Городецького), Мерінговської (Заньковецької), Нової (Станіславського), Ольгинської, а також Миколаївської площі (Івана Франка). Автором проекту нового розпланування садиби виступив відомий київський архітектор та інженер Георгій Шлейфер.

Публікації у ЗМІ

Всі публікації
feedback